Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Τριχόπτωση: Μην τα... χάσετε!!

 
 
Πολλοί είναι οι λόγοι που μπορούν να προκαλέσουν τριχόπτωση.

Καταρχήν την τριχόπτωση την χωρίζουμε σε αντιδραστική και σε προοδευτική.

Η αντιδραστική τριχόπτωση μπορεί να συμβεί σε όλους μας κάποιες περιόδους της ζωής μας που την λέμε εποχική, όταν παιρνάμε ένα έντονο στρες, άγχος, δίαιτα και συχνά συμβαίνει στη λοχεία.

Φυσιολογικά κάθε νεκρή τρίχα που πέφτει αντικαθιστάται αμέσως από μία άλλη και αυτό συμβαίνει στην προοδευτική τριχόπτωση με αποτέλεσμα να μην αντικαθιστάται από κάποια νέα τρίχα.

Σημαντικά αίτια που οφείλονται σε αυτή την απώλεια είναι τα διατροφικά, όπως η έλλειψη πρωτεινών (κρέας, κοτόπουλο, όσπρια, γάλα, ξηροί καρποί), ωμέγα-3 ( ψάρια, οστρακοειδή), σύμπλεγμα βιταμινών Β (ρύζι, φρούτα, λαχανικά) και  πολύ βασικός παράγων  η έλλειψη σιδήρου, η οποία μπορεί να προκαλέσει αναιμία.Τροφές που βοηθούν σε αυτό (συκώτι, αγγινάρες, σπανάκι, δαμάσκηνα). Η χρήση σιδήρου με βιταμίνη C είναι απαραίτητη για να αυξήσει τα επίπεδα απορρόφησης του. Επίσης, σημαντική απώλεια η έλλειψη ασβεστίου και βιταμίνης  D. 

Τέλος, ιδιαίτερη προσοχή στα συμπτώματα διαταραχών θυροειδούς, λάθος προιόντα μαλλιών και σε κάποια αλλεργική αντίδραση. 

Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας, προκειμένουμε να κάνετε τις απαιτούμενες εξετάσεις.

Έχουμε πολλά φαρμακευτικά σκευάσματα, όπως ειδικά σαμπουάν, λοσιόν, χάπια που εάν δοθούν σωστά θα βοηθήσουν αρκετά με σπουδαίο αποτέλεσμα και χωρίς παρενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου