Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Περιποίηση Προσώπου, ανδρική υπόθεση!

Η περιποίηση δεν είναι μόνο γένους θηλυκού και ο άντρας έχει τις ίδιες ανάγκες με τη γυναίκα και σε κάποιες περιπτώσεις περισσότερο, γιατί ταλαιπωρεί το δέρμα του με το τακτικό ξύρισμα, το οποίο κάνει μια μορφή απολέπισης με αυτό τον τρόπο και αν είναι ευαίσθητο ή έχει την τάση να βγάζει σπυράκια ή κύστες, είναι ιδιαίτερα δύσκολο και επώδυνο. 




Περιποίηση Προσώπου, ανδρική υπόθεση!
  • Ας ξεκινήσουμε όμως με ένα προϊόν καθαρισμού για το καθημερινό πλύσιμο του προσώπου που είναι απαραίτητο για να αφαιρείται η βρωμιά  κ η λιπαρότητα. Τέτοια είδη υπάρχουν σε πολλές μορφές , όπως ένα παραδοσιακό σαπούνι ή ένα πιο σύγχρονο gel.

  • Δεύτερη κίνηση μόνο για 1 με 2 φορές την εβδομάδα ένα προϊόν απολέπισης το λεγόμενο peeling που έχει την ιδιότητα να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, τις ανεπιθύμητες εκκρίσεις που κλείνουν τους πόρους και δεν το αφήνουν να αναπνεύσει σωστά. Περιέχει μικροσωματίδια που τα τρίβουμε απαλά με τα δάχτυλα μας με κυκλικές κινήσεις στο πρόσωπο,  αφού το έχουμε καθαρίσει προηγουμένως. Το ξεβγάζουμε καλά και το σκουπίζουμε.

  • Ενυδατική κρέμα στη συνέχεια που θα του επαναφέρει την υγρασία και την προστασία από τον ήλιο και το περιβάλλον. Ο ήλιος προκαλεί ως γνωστόν πρόωρη γήρανση. λεπτές γραμμές και έντονες ρυτίδες. Η κρέμα μπορεί να είναι και ελαφρώς αντιρυτιδική - συσφικτική ανάλογα τις ανάγκες μας και την ηλικία μας. 

  • Τέλος, δεν πρέπει να παραλείπουμε την περιοχή των ματιών που είναι αρκετά πιο λεπτή από το υπόλοιπο πρόσωπο,  γιατί έχει λιγότερους αδένες και έλαια με αποτέλεσμα να σπάει εύκολα και να χαλάει η εικόνα μας. Έτσι καλό είναι να χρησιμοποιούμε τη κατάλληλη κρέμα ματιών

Απλές κινήσεις για ένα υγιές  και όμορφο δέρμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου