Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Αντιμετώπιση κακής ψυχολογίας μετά τις διακοπές

Μετά από μια κουραστική χρονιά περιμέναμε τις διακοπές με χαρά και λαχτάρα για να γευτούμε την ξεγνοιασιά από την καθημερινότητα, την ρουτίνα, το άγχος της δουλειάς. Ανάγκη για χαλάρωση, ξεκούραση, χρόνο για τον ευατό μας, παρέα με αγαπημένα πρόσωπα, θάλασσα, νησί, ήλιος κτλ κτλ.

Αξία ανεκτίμητη για όσους μπόρεσαν να αποδράσουν σε ένα νησί ή σε κάποια παραθεριστική τοποθεσία και για κάποιους άλλους που έστω και αν παρέμειναν στην πόλη τους έζησαν στιγμές ηρεμίας. Μετά όμως..τι γίνετε ?? Τέλος ? Πως θα μπορέσουμε να ενταχθούμε στους ίδιους ρυθμούς της καθημερινότητάς ?
Εδώ ξεκινά το πρόβλημα. Πολλοί άνθρωποι το αντιμετωπίζουν με άσχημο συναίσθημα που τις περισσότερες φορές καταλήγει ακόμα και σε κατάθλιψη. Όχι Βέβαια..Υπάρχουν τρόποι για να το αποφύγουμε.
  1. Εάν ο καιρός μας το επιτρέπει μπορούμε να επισκεφτούμε πιο κοντινές παραλίες για να απολαύσουμε ακόμα τη θάλασσα, τον υπέροχο ήλιο μας και που ξέρεις ίσως αισθανθείς ξανά το πνεύμα των διακοπών.
  2. Βόλτες, εξόδους και μικροεκδρομές με φιλικά αγαπημένα πρόσωπα. Τι ομορφότερο από την συντροφιά και τους ατελείωτους διαλόγους μαζί τους.
  3. Σίγουρα μέσα σε αυτά το Shopping Therapy υπήρξε και θα υπάρχει πάντα αρκετά θεραπευτικό. Θα αγοράσουμε κάτι που θα μας φτιάξει την διάθεση και αυτόματα θα σχεδιάσουμε την άμεση χρήση του.
  4. Μπορούμε να οργανώσουμε μια συγκέντρωση σαν μικρή γιορτή στο σπίτι μας.
  5. Μια καινούρια εξόρμηση θα ήταν πολύ δελεαστική, για να την βάλουμε σε ενέργεια και ας πραγματοποιηθεί μετά από αρκετό διάστημα.
Και πολλά πολλά άλλα ανάλογα τι θα άρεσε στον καθένα. Όλες οι εποχές είναι ωραίες και οι στιγμές πάντα ιδιαίτερες αρκεί εμείς να είμαστε μέσα μας καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου